Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid, Wethouder
Icon9 maart 20249.00 tot 13.00 uur
IconDRU CultuurfabriekHutteweg 24 in Ulft

Dag voor lokale partijen Achterhoek Raad

Op zaterdag 9 maart organiseren Lokale Politieke Partijen Achterhoek en Kennispunt Lokale Politieke Partijen een bijeenkomst voor alle lokale partijen van de acht gemeenten van de Achterhoek Raad. Raadsleden, wethouders, fractieondersteuners en bestuursleden zijn welkom voor deze ochtend waar workshops en elkaar beter leren kennen centraal staan.

Je bent vanaf 9.00 uur welkom. Om 9.30 uur trappen we af met een plenair programma. Patrick Moors, wethouder in Doetinchem en mede-initiatiefnemer van de dag voor lokale partijen, en Mark Boumans, burgemeester in Doetinchem en vicevoorzitter van de VNG, openen de dag.

Programma

9.00 uurInloop met koffie en thee

9.30 uurWelkom en kennismaken

10.30 uurWorkshoprondeJe kunt kiezen uit de volgende workshops.

In deze workshop ga je aan de slag met actuele onderwerpen die spelen in de Achterhoek Raad. Je formuleert kernboodschappen, argumenten en oefent met jouw collega’s. De workshop wordt gegeven door Gon Boers, trainer bij het Kennispunt en raadslid voor HOI Werkt in Hilvarenbeek.

Nog 2 jaar tot de verkiezingen: hoe zorg je als lokale partij dat je permanent zichtbaar bent op jouw speerpunten en hoe verstevig je het contact met de kiezers? De workshop wordt gegeven Axel Eerdman, trainer bij het Kennispunt en tot voor kort raadslid voor Houten Anders.

In deze workshop ga je aan de slag met hoe je kandidaten werft en scout voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De training wordt gegeven door Anne Graumans, coördinator van het Kennispunt.

Welke raadsinstrumenten gebruik je wanneer om politiek effectief te zijn? Workshop in het gebruik van raadsinstrumenten in de eigen gemeenteraad en in de Achterhoek Raad.

12.30 uurLunchWe sluiten af met een lunch.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan

Vragen over deze werkconferentie?