Banner
Banner
Voor: Ambtenaar, Griffier
Icon5 februari 20249.00 - 16.30 uur
IconGemeentehuis gemeente BronckhorstElderinkweg 2 in Hengelo (Gld)

Nascholing ‘Juridische actualiteiten’ en workshop ‘Vergadermodellen’

Speciaal voor de griffiers en raadsadviseurs uit de griffierskring Achterhoek organiseren we een dag die bestaat uit twee onderdelen. In de ochtend bespreekt Olaf Schuwer de juridische actualiteiten. In de middag gaan we met elkaar in gesprek over vergadermodellen. We belichten verschillende aspecten: bestuurscultuur en de relatie met vergadermodellen, de regierol van de gemeenteraad en beeldvormen met de samenleving. Het middagprogramma wordt verzorgd door Manon Knook en Nick Woudstra van adviesbureau Necker.

Programma

9.00 uurInloop met koffie en thee

9.30 uurNascholing 'Juridische actualiteiten'door Olaf Schuwer

12.00 uurLunch

13.00 uurWorkshop ‘Vergadermodellen en bestuurscultuur’We bespreken de meest voorkomende vergadermodellen, de keuzes die raden hierin kunnen maken, en de effecten hiervan op de bestuurscultuur. Ook staan we stil bij hoe de bestuurscultuur kan veranderen en van daaruit ook invloed kan uitoefenen op de werking (of het niet functioneren) van het vergadermodel.

13.45 uurIntervisiesessiesWe verdelen ons over twee groepen om aan de hand van stellingen en vragen te praten over twee onderwerpen.

Agendering | lange-termijnagenda | informatievoorziening

Inspreken | raadscommunicatie | participatie

15.15 uurPauze

15.30 uurPlenaire afsluiting

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Lisette

Vragen over deze werkconferentie?