Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Griffier, Raadslid
Icon31 januari 202419.00 - 22.00 uur
IconHuize HeyendaelGeert Grooteplein Noord 9 in Nijmegen

Training ‘Dialoog en onderhandelen’

Op 31 januari organiseren wij de training ‘Dialoog en onderhandelen’. Deze training is een vervolg op de dialoogtraining ‘Verschillen overbruggen’, die we afgelopen jaren een aantal keer hebben aangeboden.

Het is geen probleem als je de eerste training niet hebt gevolgd. In het begin van deze training bespreken we de hoofdlijnen. Uiteraard zorgen we ook op de avond zelf voor een duidelijke introductie.

Inhoud

In de dialoogtraining ‘Verschillen overbruggen’ lag de focus op het voeren van een dialoog. Hoe krijg je begrip voor het perspectief van de ander? En hoe onderzoek je onderliggende aannames en overtuigingen? Dit is namelijk de basis om een relatie te bouwen, zodat de ander zich gehoord voelt en bereid is om samen vervolgstappen te zetten.

In de politiek is zo’n vervolgstap vaak het voeren van een onderhandeling. Daarom focussen we ons daarop in deze training. Bij onderhandelen is het goed om te streven naar een win-winsituatie. Hierin werken de betrokken partijen samen om een oplossing te vinden die voor alle partijen gunstig is. Puur scoren (win-verlies) heeft in een politieke context vaak geen zin, omdat dat ten koste kan gaan van een langdurige samenwerking. Helaas gebeurt dat vaak wel.

Programma

18.00 uurWelkomWe heten je graag welkom met een eenvoudige avondmaaltijd.

19.00 uurTheoretisch kader ‘Dialoog en onderhandelen’door professor Noelle Aarts (hoogleraar socio-ecologische interactie Radboud Universiteit)

20.00 uurInteractieve werkvorm met trainingsacteurs

22.00 uurAfsluiting

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?