Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon19 januari 20249.30 - 13.30 uur
IconGemeentehuis gemeente OverbetuweDorpsstraat 67 in Elst

Dag van de Gelderse griffiers

Ook in 2024 organiseren we weer een ‘Dag van de Gelderse griffiers’ voor jullie. We zien je graag op vrijdag 19 januari in Elst. Om elkaar te ontmoeten en ook om aan de slag te gaan met een thema dat ons allemaal bezighoudt: de vertrouwenspositie van de griffier.

Als griffier vervul je een spilfunctie in de relaties van de raad met het college, de ambtelijke organisatie en de buitenwereld. In die hoedanigheid wordt er veel informatie aan je toevertrouwd over allerlei in meer of mindere mate vertrouwelijke kwesties. Of het nu gaat om integriteitsvraagstukken, sociale veiligheid, persoonlijke dilemma’s of politieke spanningen: van een griffier wordt verlangd dat jij je daarin behendig manoeuvreert. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze ochtend gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Programma

9.00 uurInloop met koffie en thee

9.30 uurWaarom handelt iemand niet integer?Prof. dr. Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit van organisaties aan de VU, werpt zijn licht op verklaringsmodellen van integriteitsschendingen. Natuurlijk geeft hij ook handvatten hoe je daar mee om kunt gaan in een bestuurlijke context.

10.30 uurPauze

11.00 uurWorkshoprondeWe nodigen je uit voor één van volgende drie workshops:

Casuïstiek en handvatten voor integriteitsvraagstukken binnen jouw eigen organisatie.

De griffier als vertrouwenspersoon: het hoe en waarom van professionalisering en certificeringsmogelijkheden voor griffiers.

Interactieve workshop over netelige kwesties die jou als griffier persoonlijk aangaan.

12.00 uurAfsluitingWe sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Andries

Vragen over deze werkconferentie?