Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Griffier, Raadslid
Icon5 juni 202319.00 - 22.30 uur
IconDRU Cultuurfabriek - ConferentiezaalHutteweg 24 in Ulft
Deze bijeenkomst heeft op 5 juni 2023 plaatsgevonden.

Raadsavond ‘Alles wat je wil weten over de gewijzigde Wgr’

Op 5 juni 2023 organiseert de griffierskring Achterhoek in samenwerking met de Gelderland Academie een regionale avond voor raadsleden uit de regio Achterhoek. Thema van de avond is de gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr).

Alles wat je wilt weten over de gewijzigde Wgr

Op 1 juli 2022 is de Wet gemeenschappelijke regeling (Wgr) gewijzigd. Doel van de wetswijziging is om de positie van raden te versterken en participatie van onze inwoners een plek te geven. De wetswijziging verplicht onder andere tot het wijzigen of het opnemen van bepalingen in bestaande gemeenschappelijke regelingen (GR). Op sommige onderwerpen dienen inhoudelijke keuzes gemaakt te worden. Op 1 juli 2024 moeten alle GR’en gewijzigd zijn, laat je dus snel informeren over de mogelijkheden.

Tijdens de bijeenkomst geeft Rob de Greef een inleiding over de wijziging van de Wgr. Daarnaast gaat hij in op de verschillende nieuwe en gewijzigde mogelijkheden om als raadslid invloed uit te oefenen op gemeenschappelijke regelingen. Aan het einde van de avond heb je een goed beeld van de keuzemogelijkheden die je hebt en wat er daarbij van jou als raadslid verwacht wordt.

De avond wordt afgesloten met de mogelijkheid om je collega’s uit de regio beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk zorgen we voor een hapje en een drankje.

Programma

19.00 uurInloop

19.30 uurPlenaire presentatie door Rob de Greef (met pauze)

22.00 uurAfsluitende borrel

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?