Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon22 mei 202319.00 - 22.00 uur
IconGemeentehuis gemeente Berg en DalDorpsplein 1 in Groesbeek
Deze bijeenkomst heeft op 22 mei 2023 plaatsgevonden.

Training ‘Rake vragen’

Heb je dat ook wel eens, dat zaken moeilijk gaan of dat je leegloopt op wat eigenlijk leuk zou moeten zijn? Als iets niet wil lukken, dan zit het ergens vast. Rake vragen maken los wat vastzit. En daardoor komt er weer beweging in die situaties.

Soms zit je te veel op of in de situatie en moet je ‘uitzoomen’ om eruit te komen. Maar hoe doe je dat? Welke vragen kun je stellen die helpen om situaties die vastzitten, open te breken? In deze training leer je op een praktisch manier hoe je effectief vragen kunt stellen. De training bestaat uit drie onderdelen, elk met een stukje theorie. Je kijkt naar de setting, naar welke vragen er zijn en hoe je zelf rake vragen kunt formuleren. Natuurlijk breng je de theorie meteen in de praktijk met verschillende oefeningen. Na afloop kun je andere vragen stellen en jouw vragen beter op het juiste richten.

Siets Bakker (trainer en auteur van het boek ‘Rake Vragen’) leert jou deze avond de beginselen van de rake-vragen-techniek.

Dit haal je uit deze dag

  • Je leert andere vragen stellen.
  • Je voert jouw gesprekken voortaan meer op kaders en minder vanuit details.
  • Je kan jouw eigen rake vragen formuleren.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?