Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon8 mei 202319.00 - 22.30 uur
IconGemeentehuis gemeente West Maas en WaalDijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen

Voorzitten kan je leren

Is er soms na uren vergaderen nog steeds geen beslissing genomen? Blijft de voortgang steken omdat sommige raadsleden de hakken in het zand zetten? En gaat dit vervolgens ook ten koste van de sfeer in de raad? Deze voorzitterstraining biedt de oplossing. Je wordt getraind in het beter begeleiden van het vergaderproces en in jouw voorzittersvaardigheden.

Als voorzitter heb je veel invloed op het goed laten verlopen van een vergadering. Daarbij ben je afhankelijk van de afspraken binnen het afgesproken vergadermodel en de vergadercultuur. Daarnaast moet je effectief invulling geven aan de belangrijkste voorzitterstaken. Deze training richt zich op beide aspecten. Welke mogelijkheden heb je om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn waaraan deelnemers zich houden? En hoe kun je tegelijkertijd de sfeer bewaken en deelnemers interrumperen? De training wordt verzorgd door het Nederlands Debat Instituut en Necker van Naem.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?