Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon29 maart 202319.00 - 22.30 uur
IconGemeentehuis gemeente BeuningenVan Heemstraweg 46 in Beuningen
Deze bijeenkomst heeft op 29 maart 2023 plaatsgevonden.

Voorzitterstraining - regio Nijmegen

Is er soms na uren vergaderen nog steeds geen beslissing genomen? Blijft de voortgang steken omdat sommige raadsleden de hakken in het zand zetten? En gaat dit vervolgens ook ten koste van de sfeer in de raad? Deze voorzitterstraining biedt de oplossing. Je wordt getraind in het beter begeleiden van het vergaderproces en in jouw voorzittersvaardigheden.

Als voorzitter heb je veel invloed op het goed laten verlopen van een vergadering. Daarbij ben je afhankelijk van de afspraken binnen het afgesproken vergadermodel en de vergadercultuur. Daarnaast moet je effectief invulling geven aan de belangrijkste voorzitterstaken. Deze training richt zich op beide aspecten. Welke mogelijkheden heb je om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn waaraan deelnemers zich houden? En hoe kun je tegelijkertijd de sfeer bewaken en deelnemers interrumperen? De training wordt verzorgd door het Nederlands Debat Instituut.

Heb je vorig jaar in oktober onze voorzitterstraining bijgewoond? Of heb je al jarenlange ervaring? Schrijf je dan in voor het onderdeel ‘Voorzitten voor gevorderden’. Nog niet eerder training gevolgd en/of relatief nieuw als raadslid? Meld je dan aan voor het onderdeel ‘Voorzitten voor beginners’.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Lisette

Vragen over deze werkconferentie?