Banner
Banner
Voor: Burgemeester, Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid, Wethouder
Icon6 maart 202320.00 – 21.00 uur
IconOnline bijeenkomst

Webinar 'Wijzigingen Wet gemeenschappelijke regelingen'

De gemeenteraden moeten meer grip krijgen op de gemeenschappelijke regelingen. Deze gedachte is het uitgangspunt voor de gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) die in juli 2022 in werking is getreden. Als gevolg hiervan zullen verschillende gemeenschappelijke regelingen in onze regio gewijzigd moeten worden. Een proces waarbij ook de gemeenteraden de komende tijd aan zet zijn!

Maar wat is de Wgr precies en wat is er allemaal gewijzigd? Wat betekenen die wijzigingen voor de positie van de gemeenteraden ten opzichte van gemeenschappelijke regelingen? Welke aanpassingen moeten worden doorgevoerd in de gemeenschappelijke regelingen en welke keuzes kunnen hierin worden gemaakt? Wat betekent dit allemaal voor uw rol als raadslid?

Voor het beantwoorden van deze vragen zendt de griffierskring Gelderland-Midden op maandag 6 maart een webinar uit. In deze live-uitzending gaan we in gesprek met mr. Rob de Greef, docent en onderzoeker bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. De webinar is bedoeld voor alle raadsleden en burgerleden van de raden in de regio, maar ook bestuurders en vertegenwoordigers van gemeenschappelijke regelingen kunnen de uitzending bekijken.

Rob de Greef is jurist en specialist op het gebied van vraagstukken over bestuurlijke samenwerking. In de webinar zal hij de kijkers bijpraten over de wijzigingen in de Wgr en de betekenis hiervan voor de rol van de gemeenteraden. Daarnaast wordt u als raadslid geïnformeerd over de stappen in het besluitvormingsproces voor het aanpassen van de verschillende gemeenschappelijke regelingen in de regio. Uiteraard kunt u als deelnemer tijdens de uitzending ook vragen stellen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?