Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon28 januari 20239.00 - 13.30 uur
IconVilla VennendalVennenpad 5 in Nunspeet

Netwerkdag lokale partijen Noord-Veluwe

Op zaterdag 28 januari organiseert de Gelderland Academie een netwerkdag voor raadsleden van lokale partijen uit Noord-Veluwe. Het thema van de bijeenkomst is regionale samenwerking. Ben jij raadslid voor een lokale partij? En wil jij kennismaken met collega’s van andere lokale partijen uit de regio? Meld je dan aan!

Versterken lokaal netwerk in de regio

“Landelijke partijen weten elkaar te vinden voor regionale afstemming en kunnen elkaar zo versterken. Voor de groeiende groep lokale partijen wordt dit ook steeds belangrijker in een tijd waar er meer en meer taken regionaal uitgevoerd worden. Zo is het ook voor lokale partijen goed om elkaar regionaal op te zoeken om gebruik te kunnen maken van elkaars kennis en of kracht daar waar dit past of waar we het nodig hebben.”
Corrie Jansen, raadslid gemeente Nunspeet

Programma

9.00 uurInloop met koffie en thee

9.30 uurOpening en kennismakingCorrie Jansen, raadslid in Nunspeet, heet je welkom. Zij is initiatiefnemer van deze bijeenkomst en vertelt je graag waarom.

9.45 uurInleiding 'Regionale samenwerking'Maarten Hageman neemt je in vogelvlucht mee in regionale samenwerking. Wat betekent de nieuwe Wet gemeenschappelijke regelingen (WGR) eigenlijk? En hoe verhoud je je als raad richting het college? Wat zijn kansen voor jou op het gebied van regionale samenwerking?

10.45 uurPauze

11.00 uurInspiratiesessie 'Versterken lokaal netwerk in de regio'Onder leiding van Gon Boers (raadslid in Hilvarenbeek) maken we op interactieve wijze nader kennis. Vervolgens gaan we aan de hand van enkele thema’s ontdekken waar we elkaar kunnen vinden en de verbinding kunnen leggen. Aan de orde komen Zorg, RES, Woningbouw, Infra, Gemeentefinanciën en Veiligheid. Tot slot worden we concreet. Willen wij ons raadswerk succesvoller en prettiger maken, dan is het goed dat we dat samen doen. Maar hoe gaan we dat de komende tijd vormgeven?

12.30 uurLunchWe sluiten af met een lunch om na te praten.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?