Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon20 januari 20239.30 - 13.00 uur
IconNederlands WatermuseumZijpendaalseweg 26-28 in Arnhem
Deze bijeenkomst heeft op 20 januari 2023 plaatsgevonden.

Dag van de Gelderse griffiers 2023

Graag nodigen we alle griffiers uit voor de Dag van de Gelderse griffiers op vrijdag 20 januari.

 

Programma

9.00 uurInloop met koffie en thee

9.30 uurWelkom

9.40 uurInleiding door Rob JanssensHet vertrouwen in de politiek neemt bij veel burgers af. Dat geldt ook voor de lokale politiek. Voelen we als griffiers een verantwoordelijkheid om dat tij te keren? Of is dat niet aan de griffier? Rob Janssens (griffier gemeente Doetinchem) voelt zich in elk geval wel verantwoordelijk daarvoor. Hij geeft aan waarom hij dat zo voelt en hoe hij die verantwoordelijkheid handen en voeten probeert te geven.

10.10 uurTafelgesprekHoe denken de anderen over de verantwoordelijkheid over het vertrouwen in de politiek?

10.55 uurPauze

11.15 uurWorkshop ‘Planning en control: wat kun je ermee en hoe zet je het in voor jouw raad?’In een informele setting gaan we, met Henk Boshove, aan de slag met planning en Control (P&C). We kijken ook naar de rol van de Auditcommissie. Verschillende onderwerpen komen aan bod en natuurlijk is er ruimte voor jouw eigen vragen. We staan in ieder geval stil bij de volgende onderwerpen: - Wat zijn actuele ontwikkelingen en aandachtspunten inzake auditcommissies? Hoe kun je als griffier de auditcommissie aanmoedigen slim en structureel in zichzelf te investeren? - Indexering en inflatie hebben een grote impact op de gemeenten. Hoe ga je daar mee om, o.a. vanuit budgetrecht van de raad? Waar kun je de raad op wijzen? - Hoe kun je de raad meer of eerder in stelling brengen bij nieuw beleid in de begroting en perspectiefnota/kadernota? (Vanwege de grote belangstelling voor deze workshop is de tweede optie komen te vervallen)

12.45 uurAfsluitende lunch

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?