Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon5 oktober 202219.00 - 22.00 uur
IconLandgoed Heerlijkheid MariënwaerdtHet Klooster 5 in Beesd
Deze bijeenkomst heeft op 5 oktober 2022 plaatsgevonden.

Regionale avond Rivierenland

De griffierskring Rivierenland en de Gelderland Academie organiseren op woensdag 5 oktober een regionale avond voor raadsleden uit de regio Rivierenland. De avond is opgedeeld in twee onderdelen: een plenaire sessie over het (regionaal) raadsvoorstel regionale samenwerking en parallelle sessies van de gemeenschappelijke regelingen Avri, Regio Rivierenland en Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland.

Programma

19.00 uurInloop met soep en broodjes

19.30 uurPlenaire sessie ‘Regionaal raadsvoorstel regionale samenwerking’In de vorige regionale bijeenkomsten zijn we met jullie als raadsleden in gesprek gegaan over de regionale samenwerking. Dat leverde goede suggesties op, die zijn meegenomen in het raadsvoorstel. Dit raadsvoorstel delen we vooraf aan de bijeenkomst met jullie. Na deze avond zal het raadsvoorstel in de afzonderlijke gemeenteraden via de reguliere besluitvorming besproken worden.

20.15 uurPauze

20.30 uurParallelle sessies GR’enJe kunt je opgeven voor één van de drie sessie die georganiseerd worden door Avri, Regio Rivierenland en Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland.

In de regio staan we voor complexe opgaven. Daarom werken we samen met onze partners (ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, organisaties en ondernemende inwoners) aan de gebiedsagenda. Dit is een overkoepelende gezamenlijke visie waarmee we slimmere oplossingen sneller kunnen realiseren. Graag geven we, samen met onze partners, een toelichting op de kansen en beoogde werkwijze van de gebiedsagenda.

De UBR informeert de raadsleden graag door middel van een platformbijeenkomst. In deze bijeenkomst worden onderstaande onderwerpen besproken:
1. Opening en vaststelling agenda
2. Voortgang aanleg UBR-netwerk
3. Communicatie over en maximalisatie van het gebruik van het UBR-netwerk
4. Bestuursrapportage 2022
5. Input voor vergadering Algemeen Bestuur 17 november a.s.
6. Overige punten: Gebruik animatie jaarrapportage 2022 en begroting 2024, platformbijeenkomst 2023 en implementatie nieuwe Wgr
7. Rondvraag en sluiting

Aanjagende raadsleden, betrokken wethouders en ondersteunende beleidsadviseurs. Samen markeren we de start van het proces houtskoolschets, dat de toekomstige richting van Avri aangeeft. Hiervoor hebben wij een mooi programma voorbereid! Dichtbij, persoonlijk en interactief. In korte tijd neemt klimaatjournaliste en avonturierster Bernice Notenboom je mee naar de wereld van ijs en houd je op het puntje van de stoel. Daarna bespreken we de beleidsvrijheid die gemeenten hebben in het gaan van een lineaire naar een circulaire economie. Zo maken we samen een vliegende start!
Vanwege de omvang van deze sessie en het zorgvuldig opstarten van een regionaal (beleids)proces zal deze sessie waarschijnlijk tot 21.45 uur duren.

21.30 uurAfsluitende borrel

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?