Banner
Banner
Voor: Raadslid, Statenlid
Icon17 september 202210.00 - 16.30 uur
IconHuize HeyendaelGeert Grooteplein Noord 9 in Nijmegen

Dialoogtraining ‘Verschillen overbruggen’

Heb jij dat ook? Tijdens een raadsvergadering probeer je een bijdrage te leveren en je merkt dat je woorden anders worden opgevat dan je bedoelt. Of je legt tijdens een inspraakavond zo helder mogelijk uit waarvoor een bepaald beleid is bedoeld, maar geen inwoner lijkt geïnteresseerd. Integendeel, de gemoederen lopen hoog op.

Het voeren van een goed gesprek is niet makkelijk. Een dialoog is een bijzonder soort gesprek waarbij het niet de bedoeling is om te winnen, zoals bij een discussie of een debat, maar om samen tot iets nieuws te komen en verschillen te overbruggen. Hoe doe je dat? Dat leer je tijdens de dialoogtraining ‘Verschillen overbruggen’.

Programma

In de ochtend maak je je belangrijke inzichten eigen rondom de complexiteit van gesprekken. We bespreken een aantal theorieën die helpen begrijpen waarom een gesprek verloopt zoals het verloopt. Deze theorieën worden geïllustreerd aan de hand van fragmenten uit gesprekken en (inspraak)bijeenkomsten van volksvertegenwoordigers. ‘s Middag ga je zelf aan de slag. Samen met getrainde acteurs oefen je met moeilijke situaties. Wat wordt er gezegd, hoe wordt daarop gereageerd en wat is daarvan dan weer het effect op het verdere verloop van het gesprek? Hoe kunnen we dit alles begrijpen en vooral: hoe kan het beter?

Docenten

  • Prof. Noelle Aarts, hoogleraar Socio-Ecologische Interacties bij het Institute for Science in Society van de Radboud Universiteit
  • Communicatietrainer Luc Dinnissen

Aanmelden?

Deze training heeft een maximaal aantal deelnemers van 15 personen. Wanneer je het aanmeldformulier invult, sta je op de lijst met geïnteresseerden. Wij nemen vooraf contact met je op om jouw aanmelding te bespreken en daarna krijg je een bevestiging van deelname.


  • Wij nemen vooraf telefonisch contact op om jouw aanmelding door te nemen.De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?