Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon20 juni 202219.00 - 21.30 uur
IconGemeentehuis gemeente OverbetuweDorpsstraat 67 in Elst
Deze bijeenkomst heeft op 20 juni 2022 plaatsgevonden.

Bijeenkomst 'Ondermijning en bedreiging’ - regio Gelderland-Midden

Inmiddels zijn de gemeenteraadsverkiezingen geweest en start een nieuwe raadsperiode. Wellicht is dit voor jou het begin van een eerste raadstermijn. Samen met de griffierskring Gelderland-Midden organiseren we een serie van vijf bijeenkomsten om je goed voor te bereiden op de raadstermijn.

Op maandag 20 juni is de vijfde bijeenkomst. Die avond gaan we het hebben over ondermijning en bedreiging. Aandacht voor ondermijning en bedreiging is hard nodig: incidenten en de ernst ervan nemen toe. We gaan interactief en praktisch aan de slag met het dichterbij halen van een agressievrije gemeenteraad. Een raad die sterk in de schoenen staat tegen ondermijning en bedreiging.

Programma

18.30 uurInloop

19.00 uurPlenaire introductie ‘Ondermijning’ door RIEC Oost-NederlandWat is ondermijning eigenlijk?

19.30 uurPlenaire introductie ‘Bedreiging’ door Instituut KCBWat is intimidatie en hoe herken je het? Wanneer meld je bedreiging en bij wie?

20.00 uurPauze

20.15 uurVerdiepende deelsessies

We gaan in op een aantal voorbeelden van problematiek die zich voordoet in jouw regio en kijken welke rol jij als raadslid hebt bij de aanpak van ondermijning.

Waar sla jij van op tilt? En hoe stel je grenzen? Op een interactieve manier samen aan de slag.

21.00 uurMogelijkheid tot een drankje en kennismaking met collega-raadsleden

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?