Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon14 juni 202219.00 - 22.00 uur
IconGemeentehuis gemeente OldebroekRaadhuisplein 1 in Oldebroek

Bijeenkomst 'Ondermijning en bedreiging’ - regio Noordwest-Veluwe

LET OP: deze bijeenkomst is geannuleerd. Een nieuwe datum volgt in 2023.

Aandacht voor ondermijning en bedreiging is hard nodig: incidenten en de ernst ervan nemen toe. We gaan interactief en praktisch aan de slag met het dichterbij halen van een agressievrije gemeenteraad. Een raad die sterk in de schoenen staat tegen ondermijning en bedreiging.

Op dinsdag 14 juni organiseert de Gelderland Academie de laatste bijeenkomst in het inwerkprogramma in de regio Noordwest-Veluwe. Onderwerp van de avond is ‘Ondermijning en bedreiging’. Tijdens deze avond krijg je een beeld van wat ondermijning is en hoe dit zich in jouw regio uit. Ook hebben we het over het omgaan met bedreiging en agressie als raadslid. Na de pauze ga je dieper in op een van beide onderwerpen tijdens de deelsessie.

Programma

19.00 uurInloop

19.30 uurPlenaire introductie ‘Ondermijning’ door RIEC Oost-NederlandWat is ondermijning eigenlijk?

20.00 uurPlenaire introductie ‘Bedreiging’ door Instituut KCBWat is intimidatie en hoe herken je het? Wanneer meld je bedreiging en bij wie?

20.30 uurPauze

20.45 uurVerdiepende deelsessiesJe kunt kiezen uit de volgende twee sessies:

We gaan in op een aantal voorbeelden van problematiek die zich voordoet in jouw regio en kijken welke rol jij als raadslid hebt bij de aanpak van ondermijning. De onderwerpen die in deze deelsessie worden behandeld zijn in elke regio anders, omdat we per keer toespitsen op de regionale problematiek.

Waar sla jij van op tilt? En hoe stel je grenzen? Op een interactieve manier samen aan de slag.

21.30 uurMogelijkheid tot een drankje en kennismaking met collega-raadsleden

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?