Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon2 juni 202219.30 - 22.30 uur
IconVan der Valk ZaltbommelHogeweg 65 in Zaltbommel
Deze bijeenkomst heeft op 2 juni 2022 plaatsgevonden.

Zienswijzenmarkt regio Rivierenland

Graag nodigen we de raadsleden uit de regio Rivierenland uit voor de Zienswijzenmarkt op donderdag 2 juni in Zaltbommel.

Zienswijzen GR’en

In verschillende sessies krijg je de mogelijkheid om kennis te nemen van de verschillende voorgestelde zienswijzen bij de begrotingen van de gemeenschappelijke regelingen in Rivierenland. Wat ‘vinden de buren ervan’? Waar zitten overeenkomsten en waar de verschillen? De komende dagen plaatsen we de zienswijzen alvast op de website www.zienswijzengelderlandzuid.nl.

Meld je aan voor de speakerscorner!

Wil je zelf de zeepkist op, ofwel: heb je zelf al ideeën over hoe je een zienswijze wil aanpassen? Ben je het niet eens met de door jouw college voorgestelde zienswijze? Mis je in deze zienswijze jouw standpunt? Geef je dan bij het aanmelden op voor de ‘speakerscorner’. Dat geeft jou de kans om je mederaadsleden te overtuigen!

Programma

19.00 uurInloop met soep en broodjes

19.30 uurToelichting hoofdlijnen Plan van Aanpak en aftrap ZienswijzenmarktWe nemen je mee in de hoofdlijnen van het Plan van Aanpak waarin de griffierskring nadere voorstellen uitwerkt voor de samenwerking op het gebied van GR’en. Dit Plan van Aanpak wordt na de zomer via een besluitvormingstraject in de raden besproken. Aanvullend schetsen we kort het doel van de Zienswijzenmarkt.

20.00 uurParallelsessie 1In elke sessie komen de verschillende ingediende zienswijzen van één specifieke GR aan de orde. Het doel is om de standpunten uit te wisselen en aan te scherpen. In deze ronde bespreken we Avri, GGD Gelderland-Zuid, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en Cirtex (GR in oprichting).

20.45 uurPauze

21.00 uurParallelsessie 2In deze ronde bespreken we Werkzaak Rivierenland, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en Regio Rivierenland.

21.45 uurAfsluitende borrel

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?