Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon16 mei 202219.00 - 21.30 uur
IconStadhuis gemeente ArnhemKoningstraat 38 in Arnhem

Bijeenkomst ‘Regionale samenwerking’ - regio Gelderland-Midden

Inmiddels zijn de gemeenteraadsverkiezingen geweest en start een nieuwe raadsperiode. Wellicht is dit voor jou het begin van een eerste raadstermijn. Samen met de griffierskring Gelderland-Midden organiseren we een serie van vijf bijeenkomsten om je goed voor te bereiden op de raadstermijn.

Regionale samenwerking

Op maandag 16 mei is de vierde bijeenkomst. We gaan deze avond aan de slag met regionale samenwerking. Weet jij eigenlijk hoe er in Nederland wordt samengewerkt? En hoe krijg je grip op samenwerken? Maarten Hageman geeft een introductie in hoe je als gemeenten kunt samenwerken, welke vormen er zijn en wat de positie is van de raad. Natuurlijk ga je met praktische tips naar huis.

In de tweede helft van de bijeenkomst maak je kennis met een aantal van de gemeenschappelijke regelingen in de regio Gelderland-Midden. Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, Omgevingsdienst Regio Arnhem, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen (BVO DRAN) zijn aanwezig.

We sluiten de avond af met een hapje en een drankje. Een mooie kans om alvast jouw nieuwe collega’s binnen de regio te ontmoeten. Ben jij erbij?

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?