Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon10 mei 202217.00 - 20.00 uur
IconStadhuis gemeente ApeldoornMarktplein 1 in Apeldoorn
Deze bijeenkomst heeft op 10 mei 2022 plaatsgevonden.

Bijeenkomst ‘Wat houdt regionale samenwerking eigenlijk in binnen de Cleantech Regio?’

Op dinsdagavond 10 mei organiseert de Gelderland Academie samen met de griffies van de regio een bijeenkomst waar de vraag ‘Wat houdt regionale samenwerking eigenlijk in?’ centraal staat. Deze bijeenkomst is onderdeel van het inwerkprogramma voor de Cleantech Regio.

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom voor een broodje. Het inhoudelijke programma start om 17.45 uur.

Tijdens deze bijeenkomst geeft Maarten Hageman een introductie op samenwerkingsverbanden, hoe kan je samenwerken, welke vormen zijn er en wat is de positie van de raad. Vervolgens zoomt hij in op het samenwerkingsverband Cleantech Regio.

We bespreken in gemengde groepen de mogelijke middelen om meer grip te krijgen. Welke mogelijkheden zien de aanwezige raadsleden en waar willen ze zelf mee aan de slag gaan? Wat is daar voor nodig? Een van de mogelijkheden is een adviescommissie in te stellen. De Cleantech Regio wil graag met een (informele) groep experimenteren. Welke raadsleden willen meedenken wat gewenst is en hoe het kan werken?

Afsluitend is er aandacht voor de Cleantech Regio, het belang van de samenwerking met de acht gemeenten en de betrokkenheid van de raad daarbij. Ook komt de nieuwe strategische agenda aan de orde.

Jij bent er toch ook bij?

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?