Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon19 april 202219.30 - 20.30 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 19 april 2022 plaatsgevonden.

Online bijeenkomst ‘Financiën en de P&C-cyclus’

Op dinsdagavond 19 april organiseert de Gelderland Academie t.b.v. het inwerkprogramma in regio Veluwe een webinar waar de vraag ‘Hoe zitten de gemeentefinanciën in elkaar?’ centraal staat.

Programma

Als raadslid heb je budgetrecht: de bevoegdheid van de raad om financiële middelen beschikbaar te stellen. Dit is een belangrijk instrument om invloed uit te oefenen. Maar voordat je dat kan doen moet je wel weten hoe de gemeentefinanciën in elkaar steken. Tijdens de webinar legt wethouder Henk Wessel (gemeente Elburg) de basisbeginselen uit. Aan de orde komt de planning-en-controlcyclus (P&C-cyclus) van de gemeente. De P&C-cyclus moet inzicht geven in hoeverre de gemeente haar doelstellingen bereikt en welke (financiële) middelen daarbij nodig zijn. Maar wat is jouw rol als raadslid hierin en waar moet je op letten?

Daarnaast besteden we aandacht aan wet- en regelgeving, controle en toezicht en hoe je als raadslid invloed kan uitoefenen. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Dit haal je uit deze dag

  • Je krijgt een praktische uitleg over de gemeentefinanciën.
  • Je krijgt tips om jouw raadsperiode goed van start te gaan.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?