Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon13 april 202219.30 - 22.15 uur
IconKulturhus De BreehoekMarktstraat 59 in Scherpenzeel
Deze bijeenkomst heeft op 13 april 2022 plaatsgevonden.

Bijeenkomst ‘Wat houdt regionale samenwerking eigenlijk in?’ - regio Foodvalley

Op woensdagavond 13 april organiseert de Gelderland Academie samen met de griffie van jouw gemeente een regionale bijeenkomst waar de vraag ‘Wat houdt regionale samenwerking eigenlijk in?’ centraal staat. Deze bijeenkomst is onderdeel van het inwerkprogramma voor de regio Foodvalley.

Wat weet jij al van samenwerken?

Regionaal samenwerken is een bijzonder aspect van het raadswerk. Tijdens deze bijeenkomst geeft Maarten Hageman een introductie in hoe je als gemeenten kunt samenwerken, welke vormen er zijn en wat de positie is van de raad. Aan welke knoppen kun je draaien als raadslid? En hoe zorg je voor grip? Ook komt de nieuwe Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) aan de orde.

Vervolgens maak je kennis met Regio Foodvalley. Directeur Arjen Droog legt uit waarom er wordt samengewerkt en hoe de samenwerking is georganiseerd. Hoe kun je als raadslid invloed op de regio uitoefenen? Wie kun je aanspreken? Uiteraard is er aandacht voor de rol van de Regiocommissie en de griffiers.

Programma

19.15 uurInloop

19.30 uurBasis intergemeentelijke samenwerking door Maarten Hageman

20.15 uurRuimte voor vragen

20.45 uurKorte pauze

21.00 uurKennismaking Regio Foodvalley door Arjen Droog

21.30 uurRuimte voor vragen aan alle sprekers

21.45 uurAfsluiting met hapje en drankje

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?