Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wordt verplaatst! Regionale Klimaatadaptatie Strategie Rivierenland | 6 april 2020 | Tiel

6 april @ 18:30 - 21:30

KlimaatadaptatieRivierenland

LET OP!

In lijn met de maatregelen van de overheid rond het coronavirus hebben we besloten om deze bijeenkomst niet door te laten gaan. Wij hopen op jouw begrip daarvoor.

De komende tijd bekijken we naar welk moment we de bijeenkomst kunnen verplaatsen. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit weten. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via info@gelderlandacademie.nl.

————————————————————————————-

Samen aan de slag

Het klimaat verandert. Er treden steeds vaker extremere hoosbuien en periodes van droogte en hitte op. Dit heeft gevolgen voor onze regio. Het vraagt om aanpassingen op de korte en langere termijn, maar het vraagt ook om een andere aanpak dan we gewend zijn. Het is een vraagstuk dat sectoren, organisaties en bestuurslagen overstijgt. De regio heeft een impuls van 7,5 miljoen euro gekregen van het Rijk via de toekenning van de Regiodeal. Klimaatadaptatie is een onderdeel van deze regiodeal.

Regionale Adaptatie Strategie

De afgelopen periode spraken overheden en stakeholders over een (eerste) gezamenlijke strategie om ons aan te passen aan het veranderende klimaat. De opgaven, ambities en risico’s rondom klimaatadaptatie in onze regio zijn in kaart gebracht. Dit resulteert in een concept Regionale Adaptatie Strategie (RAS) voor Rivierenland. Hierin staan de volgende vragen centraal:

  • Welke opgaven en kansen ontstaan door klimaatverandering in onze regio?
  • Welke opgaven en kansen hebben prioriteit?
  • Hoe kunnen we deze opgaven en kansen het beste aanpakken en verzilveren?
  • Wie kan het beste in actie komen en waar is samenwerking nodig?

Invloed op klimaatadaptatie

De avond op 6 april biedt u de kans om richting te geven aan deze eerste concept strategie (RAS). Met uw input wordt de RAS definitief gemaakt en starten we met het opzetten van een gezamenlijk uitvoeringsprogramma. Later dit jaar worden de RAS en het uitvoeringsprogramma ter besluitvorming voorgelegd aan de negen gemeenten, de provincie Gelderland en het waterschap Rivierenland. Met de RAS leveren we een belangrijke bijdrage aan de verdere versterking en duurzame ontwikkeling van onze regio. Uiterlijk in 2050 moet ons land klimaatbestendig zijn ingericht. Dat betekent dat we nu samen aan de slag moeten!

Programma

  • 18.00 uur – Inloop met een lichte maaltijd van soep en broodjes.
  • 18.30 uur – Opening door dagvoorzitter.
  • 18.45 uur – Inleiding klimaatadaptatie door Thomas Klomp (ambassadeur Samen Klimaatbestendig (DPRA).
  • 19.30 uur – Hoe zorgen we dat klimaatbestendigheid een leidend principe is in ons beleid en onze besluitvorming? In drie dialoogronden bespreken van de opgaven en maatregelen voor onze kernen, voor ons landelijk gebied en voor onze vitale en kwetsbare functies. Elke dialoogtafel heeft een eigen tafelvoorzitter die het thema inleidt. Daarnaast is er een stakeholder aanwezig die al aan de slag is met klimaatadaptatie.
  • 21.00 uur – Plenaire afsluiting waarbij we ook inzicht geven in de vervolgstappen tot aan de bestuurlijke besluitvorming.

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Gelderland Academie
Telefoon:
026 - 359 9018
E-mail:
info@gelderlandacademie.nl
Website:
www.gelderlandacademie.nl

Locatie

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof
Sint Agnietenstraat 2
Tiel,
+ Google Maps