Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Gelderse Griffier: Het goede gesprek | 17 januari 2020

17 januari @ 12:00 - 18:00

Dag van de Gelderse griffiers

Griffier is soms een eenzaam beroep. Je bent de enige met deze functie in jouw gemeente. De Gelderland Academie biedt daarom de mogelijkheid om op Gelders niveau andere griffiers te ontmoeten. Het uitwisselen van ervaringen staat centraal.

Het goede gesprek

Op 17 januari 2020 organiseren we voor de tweede keer ‘De dag van de Gelderse griffier: Het goede gesprek’. Deze keer gaan we met elkaar in gesprek over hoe je je staande houdt als griffier. Het is vaak niet makkelijk als eenpitter of met een klein team. Hoe ga je om met het spanningsveld tussen raad en college? Of met de spanning binnen de raad of de gemeente in het geheel?

Programma

• 12.00 – 13.00 uur: Inloop met een lunch.

• 13.00 – 13.15 uur: Opening. Dagvoorzitter Annemiek Meinen schetst het speelveld.

• 13.15 – 13.45 uur: Gesprek Annemiek Meinen met Erwin Geldorp, griffier van de gemeente Dronten en oud-griffier gemeente Zevenaar.

• 13.45 – 14.00 uur: Wat doet een vertrouwenspersoon van de Vereniging van Griffiers?

• 14.00 – 14.45 uur: Intermezzo met vocal coach Harjo Pasveer – De anatomie van de angst: Hoe spanning en zenuwen ons kapitaal in de weg zitten. En hoe dit te pareren!
Met deze cabareteske interactieve warming-up laat Harjo zien wat er allemaal mis kan gaan in publieke presentaties van sprekers en zangers. Herkenning gegarandeerd!

• 14.45 – 15.00 uur: Pauze.

• 15.00 – 16.00 uur: Workshopronde. Je kunt kiezen uit twee workshops. Het is ook mogelijk om met de vertrouwenspersonen van de VVG in gesprek te gaan.

‘Stem & statement’ door Harjo Pasveer
In deze workshop ga je aan de slag met het beheersen van zenuwen, je stemgebruik, timing en ook lichaamstaal. Je krijgt op maat gesneden tips die ervoor zorgen dat je in een publiek optreden de regie hebt. Zo geef jij straks een presentatie waarbij je nog meer natuurlijke autoriteit uitstraalt.

‘Speelveld van de griffier: ken jezelf!’ door Annemiek Meinen
Een griffiersfunctie kan je op verschillende manieren invullen, en deels wordt dat beïnvloed door je professionele opvattingen. Maar ben je je ook bewust van de invloed van de -specifieke- context op jouw rol en vooral ook op hoe jij als persoon de invulling van de rol mede bepaalt? Juist als het spannend wordt, komt het aan op jou als persoon.
In deze workshop verkennen we het speelveld in relatie tot jij als persoon. Wat is de ‘systemische’ invloed en wat is van jou, of omgekeerd: hoe zorg jij dat je als persoon staande blijft? We werken onder andere met organisatieopstellingen.

• 16.00 – 17.00 uur: Plenaire afsluiting met aansluitend een borrel.

We zien je graag op 17 januari! Jij komt toch ook?

Aanmelden?

  Ja, ik meld me aan!

  Gegevens

  Datum:
  17 januari
  Tijd:
  12:00 - 18:00

  Organisator

  Gelderland Academie
  Telefoon:
  026 - 359 9018
  E-mail:
  info@gelderlandacademie.nl
  Site:
  www.gelderlandacademie.nl

  Locatie

  Huis der Provincie
  Markt 11
  Arnhem, 6811 CG Nederland
  + Google Maps