Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Gelderse Bestuurdersdag (online) | 2 november 2020

2 november @ 16:00 - 18:00

Gelderse Bestuurdersdag

Op maandag 2 november vindt de tweede Gelderse Bestuurdersdag plaats. Tijdens deze Bestuurdersdag geeft de Gelderland Academie aandacht aan de grote uitdagingen waarvoor bestuurders in Gelderland staan. Dit jaar is het thema ‘COVID-19’.

Vanwege de aanvullende COVID-19-maatregelen is het niet meer mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. De Bestuurdersdag is daarom volledig online te volgen via een livestream.

Wanneer? Maandag 2 november van 16.00 tot 18.00 uur
Voor wie? Gelderse burgemeesters, wethouders, de Commissaris van de Koning, gedeputeerden, dijkgraven en heemraden van waterschappen in Gelderland, secretarissen van gemeenten, regio’s, provincie en de waterschappen.

Programma

Momenteel bepaalt COVID-19 grotendeels ons werkende en persoonlijke leven. Samen met u blikken we terug op de afgelopen veelbewogen periode, maar kijken we ook naar de toekomst.

16.00 uur – Online inloop.
16.15 uur – Start programma met plenaire talkshow o.l.v. dagvoorzitter Roos Moggré.
17.10 uur – Pauze.
17.15 uur – Inspiratiesessies.
18.00 uur – Einde.

Talkshow

Dagvoorzitter Roos Moggré gaat in gesprek met Commissaris van de Koning John Berends, de (loco)burgemeester van Heerde, voorzitter van VNG Gelderland René Verhulst en directeur van GGD Gelderland Zuid Moniek Pieters over het afgelopen jaar. Hoe hebben zij deze tijd ervaren? Daarna bespreekt Roos met Marcel Boogers zijn onderzoek naar de invloed van COVID-19 op het werk van bestuurders. Jeroen van Gool (Wethoudersvereniging) zal specifiek ingaan op de rol van bestuurders.

Inspiratiesessies

U kunt een keuze maken uit één van de volgende inspiratiesessies:

Leiderschap in crisistijd | internationaal expert crisismanagement, risk management en reputatiemanagement Marjolijn van Oordt
VOL – het is helaas niet meer mogelijk om voor deze sessie aan te melden.
Wat gebeurt er als de wereld zich ineens tegen u keert, zoals nu met de coronacrisis? Kunt u onderhandelen met pers, toezichthouders en overheid op het moment dat u uzelf de hoek in geschilderd hebt, terwijl u zelf denkt dat zij u de hoek in geschilderd hebben? Wat zijn ‘good governance principles’ in tijden van crisis? En hoe gaat dat dan in zijn werk? Marjolijn is de grondlegger van het concept crisis readiness. Het voorkomen en voorbereiden van de crisis is immers van even groot belang als het managen van de crisis zelf. Klaar zijn als het gebeurt, maakt het verschil tussen winnen en verliezen.

Burgergeluk | Happiness Lab i.s.m Kieskompas, prof. dr. Ap Dijksterhuis (hoogleraar Radboud Universiteit) en prof. dr. André Krouwel (politicoloog Vrije Universiteit Amsterdam/oprichter Kieskompas)
In opdracht van provincie Gelderland onderzoeken Happiness Lab en Kieskompas de sociale impact van COVID-19 op de inwoners van Gelderland. Wat zijn de gevolgen van de ziekte en de maatregelen op het welbevinden van de Gelderse bevolking? In hoeverre hebben zij hun gedrag aangepast en denken zij dit te blijven doen in de toekomst? Tijdens de inspiratiesessie ‘Burgergeluk’ vertellen hoogleraren Ap Dijksterhuis en André Krouwel uitgebreid over de monitor Welbevinden en de meest recente cijfers van de maand oktober. Hoe kunt u als bestuurder deze cijfers doorvertalen naar uw werk?

Diversiteit in het openbaar bestuur in crisistijd | politicoloog Julia Wouters
Julia Wouters is auteur van de ‘Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten’. Ze trekt in deze interactieve workshop de lessen uit de coronacrisis voor het openbaar bestuur. De landen die het goed doen, hebben een ding gemeen: een vrouw aan het stuur. Wat kunnen vrouwen én mannen leren van de manier waarop stereotype feminiene eigenschappen worden ingezeten en wat zegt dit over modern leiderschap? En hoe kunt ook u daar uw voordeel mee doen?

Aanmelden

  Ja, ik meld me aan!

  Gegevens

  Datum:
  2 november
  Tijd:
  16:00 - 18:00

  Locatie

  Online omgeving

  Organisator

  Gelderland Academie
  Telefoon:
  026 - 359 9018
  E-mail:
  info@gelderlandacademie.nl
  Site:
  www.gelderlandacademie.nl