Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek over financieel handelingsperspectief | 16 september 2020 | Arnhem

16 september @ 10:00 - 12:30

Balans-geld

Op woensdagochtend 16 september 2020 organiseert de provincie Gelderland in samenwerking met de Gelderland Academie een bijeenkomst voor Gelderse wethouders financiën.

Tijdens de bijeenkomst kijken we naar de toekomst en bespreken we wat een gemeente kan doen gezien de huidige en verwachte financiële ontwikkelingen. Aan welke knoppen kunt u als gemeente draaien? Hoe gaat de gemeente om met het bestaande voorzieningenniveau? Wordt alles overeind gehouden of vormt de ‘coronacrisis’ ook een aanleiding om hier scherper naar te kijken en hierover het debat binnen de gemeente te voeren? Daarnaast gaan we het hebben over lobbyen. Het klinkt makkelijk ‘samen optrekken’, maar hoe dan? Wat zijn de geluiden vanuit Den Haag en welke mogelijkheden zien we nog?

We starten plenair waarbij het bovenstaande aan bod komt. Vervolgens gaan we in kleine groepen uiteen om terug te komen op hetgeen plenair besproken is. U kunt onderling ervaringen uitwisselen, maar wellicht heeft u ook ideeën over andere knoppen waaraan gedraaid kan worden. Een lastige financiële positie kan daarnaast spanningen met zich meebrengen in het college of tussen college en raad. Hoe gaat u daarmee om wanneer dit zich voordoet?

Programma

09.45 uur – Ontvangst

10.00 uur – Start plenair programma

– Opening door gedeputeerde Jan Markink.
– ‘Samen lobbyen, maar hoe dan?’ door afdeling Lobby en VNG Gelderland.
– Twee voorbeelden van handelingsperspectieven, waarbij o.a. de gemeente Oude IJsselstreek vertelt hoe zij succesvol is geweest met het wegwerken van tekorten in het sociaal domein.

11.15 uur – Korte pauze

11.30 uur – Gesprekrondes

12.30 uur – Einde bijeenkomst

Indien gewenst kunt u een lunchpakket meekrijgen voor de terugweg.

Aanmelden

Ja, ik meld me aan!

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
10:00 - 12:30

Organisatoren

Gelderland Academie
Provincie Gelderland

Locatie

Huis der Provincie
Markt 11
Arnhem, 6811 CG Nederland
+ Google Maps