Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Digitale bijeenkomst ‘Raden en Kadernota’s’ regio Gelderland-Zuid | 14 december 2020

14 december @ 19:00 - 22:30

GriffierskringGelderlandZuid

Op maandagavond 14 december organiseert de Gelderland Academie i.s.m. de griffierskring Gelderland-Zuid de digitale bijeenkomst ‘Raden en Kadernota’s’. Een informatieve avond waarin een aantal gemeenschappelijke regelingen in deelsessies hun kaderbrief toelichten en er ruimte is voor vragen. Je kunt zelf kiezen welke sessie(s) je volgt. De eerste deelsessie start om 19.00 uur.

Programma

Tijdschema-14dec2020

Achtergrond

Vanaf december worden vanuit diverse gemeenschappelijke regelingen weer de kaderbrieven of kadernota’s verwacht. Hierin schetst een gemeenschappelijke regeling de inhoudelijke koers en geeft aan welke middelen men daarvoor denkt nodig te hebben.
Voor gemeenteraden is de kadernota een belangrijk moment om sturing te kunnen uitoefenen op de richting en de kosten van de gemeenschappelijke regelingen. De raden kunnen over de kadernota’s immers hun zienswijzen vaststellen. Tijdens de bijeenkomst op 14 december lichten vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappelijke regelingen uit Gelderland-Zuid hun kaderbrief toe en kan jij als raadslid vragen stellen die meteen beantwoord worden. Zo ben je in staat om goed geïnformeerd een zienswijze vast te stellen of te reageren op de door het college voorgestelde zienswijzen. Vragen die niet op de avond zelf beantwoord kunnen worden, krijgen een schriftelijke reactie.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan een of meer deelsessies op 14 december? Meld je dan nu vast aan. Enkele dagen voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je meer informatie en de deelnamelink toegestuurd.

  Ja, ik meld me aan!

  De bijeenkomst op 14 december 2020 maakt deel uit van een reeks bijeenkomsten die in deze bestuursperiode voor en door raadsleden in Gelderland-Zuid worden georganiseerd over het thema ‘Regionale samenwerking’. De griffiers uit deze regio’s hebben zich ten doel gesteld om regelmatig een activiteit te organiseren over dit thema. Input van raadsleden voor deze avonden wordt gebruikt voor een agenda voor volgende bijeenkomsten over het onderwerp.

  Gegevens

  Datum:
  14 december
  Tijd:
  19:00 - 22:30
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Online omgeving

  Organisator

  Gelderland Academie
  Telefoon:
  026 - 359 9018
  E-mail:
  info@gelderlandacademie.nl
  Site:
  www.gelderlandacademie.nl