Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wordt verplaatst! Bijeenkomst Integriteit gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe | 20 april 2020 | Arnhem

20 april @ 18:00 - 22:00

StadhuisArnhem

LET OP!

In lijn met de maatregelen van de overheid rond het COVID-19-/coronavirus gaat deze bijeenkomst niet door. Wij hopen op jouw begrip daarvoor.

De komende tijd bekijken we naar welk moment we de bijeenkomst kunnen verplaatsen. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit weten. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via info@gelderlandacademie.nl.

————————————————————————————-

Wie: Raadsleden en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe.
Wanneer: Maandag 20 april 2020 van 18.00 tot 22.00 uur.
Waar: Stadhuis gemeente Arnhem, Koningstraat 38 in Arnhem.

Handel jij integer?

Het kan gebeuren dat je als raads- of collegelid opeens geconfronteerd wordt met een integriteitsincident. Er wordt handelen gevraagd, maar wat is verstandig?

Onze bestuurders zijn integer, dat weten de raadsleden van de prachtige Gelderse gemeente Loevinge zeker. Totdat het Loevinge Dagblad kopt ‘Italiaanse praktijken in ons gemeentebestuur: corruptie aan de top’. Wethouder Petra ten Brink zou geheime informatie doorspelen aan haar echtgenoot. Hij is directeur van de investeringsmaatschappij die bezig is met de aankoop van een stuk grond in het centrum. Burgemeester Jeroen Van Kaathoven moet nú reageren, en dat terwijl er vanavond een commissievergadering is.

Integriteitssimulatie

Tijdens deze avond ga je met collega’s van je eigen gemeente onder leiding van adviseurs van Necker van Naem aan de slag met verschillende integriteitsdilemma’s. Alle aanwezigen spelen een personage (zoals burgemeester, journalist, wethouder, raadslid of inwoner) en hebben eigen informatie. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Elke keuze heeft consequenties; je bepaalt dus samen met je collega’s hoe het incident verloopt.
Deze simulatie biedt je de mogelijkheid om een integriteitsincident in veilige setting te beleven, geeft je inzicht in de consequenties van gemaakte keuzes en helpt je om een moreel oordeel te vormen.

Programma

17.00 uur – Inloop met lichte maaltijd.
18.00 uur – Gezamenlijke startronde.
18.45 uur – Ronde 2.
20.00 uur – Pauze.
20.15 uur – Ronde 3.
20.45 uur – Plenair uitwisselen van ervaringen.
21.15 uur – Afsluiting met borrel.

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
18:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gelderland Academie
Telefoon:
026 - 359 9018
E-mail:
info@gelderlandacademie.nl
Website:
www.gelderlandacademie.nl

Locatie

Stadhuis gemeente Arnhem
Koningstraat 38
Arnhem,
+ Google Maps