Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Aan de slag in Regio Arnhem Nijmegen | 3 juni 2019 | Beuningen

3 juni @ 12:30 - 17:00

Bijeenkomst Regionale samenwerking Regio Arnhem Nijmegen: Aan de slag!

Op maandag 3 juni organiseert de Gelderland Academie in samenwerking met de griffiers uit de Regio Arnhem Nijmegen een bijeenkomst voor griffiers en regio-coördinatoren. Doel is om met elkaar van gedachten te wisselen over strategieën en ontwikkelingen in de samenwerking in de Regio Arnhem Nijmegen. Hoe brengen jullie elkaar en je bestuur (colleges en raden) verder in de verbinding van gemeentebesturen met verbonden partijen?

Onder leiding van Professor Marcel Boogers word je geprikkeld, gestimuleerd en uitgedaagd om tot werkwijzen en strategieën te komen om elkaar, colleges, gemeenteraden én verbonden partijen te verleiden tot kwalitatief goede samenwerking, waar inwoners uit de regio de effecten van merken. Marcel Boogers zal een prikkelend pleidooi houden om als raad meer afstand te nemen van de cijfers en vooral thematisch inhoudelijk de verbonden partijen te benaderen. Van belang is daarbij aan de voorkant van een beleidsperiode het gesprek met elkaar aan te gaan.

Vervolgens gaan jullie met elkaar in gesprek om een gezamenlijk gedragen strategie te ontwikkelen. Hiermee maak je als griffier en/of regio-coördinator duidelijk wat je het komende jaar wil gaan doen om het beleid opgesteld door de gemeentebesturen en de uitwerking hiervan door verbonden partijen nog beter met elkaar te verbinden. Maar ook hoe je de raadsleden in positie brengt om aan de voorkant van het proces invloed uit te oefenen. De positionering van de Regio Arnhem Nijmegen wordt als concrete casus gebruikt om theorie (van strategieën) en praktijk met elkaar te verbinden. De opbrengst van de discussie kan worden meegenomen als inbreng in de voorbereiding op besluitvorming de komende periode over de Regio Arnhem Nijmegen.

Na afloop is natuurlijk nog tijd om na te praten.

Datum en tijd:             Maandag 3 juni. 12.30-17.00 uur.
Locatie:                       Gemeentehuis Beuningen, Van Heemstraweg 46, 6641 AE Beuningen

Programma:

12.30 – 13.30 uur          Inloop met een broodje
13.30 – 13.40 uur          Opening en introductie programma
13.40 – 14.00 uur          Presentatie Marcel Boogers
14.00 – 16.00 uur          Discussie
16.00 – 17.00 uur          Napraten met een drankje

Ben je er ook bij?

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor griffiers en regio-coördinatoren uit de Regio Arnhem Nijmegen.

Inschrijven:

Inschrijven via de site is niet meer mogelijk. Toch deelnemen? Neem dan contact op met Freya van Os (freyavanos@vnggelderland.nl)

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
12:30 - 17:00

Organisator

Gelderland Academie
Telefoon:
026 - 359 9018
E-mail:
info@gelderlandacademie.nl
Website:
www.gelderlandacademie.nl

Locatie

Gemeentehuis Beuningen
Van Heemstraweg 46
Beuningen, Nederland
+ Google Maps